Testledare till Nordax Bank

Sverige - Stockholm

Sedan starten 2004 har Nordax haft en stark tillväxt och utveckling. Vi är ungefär 200 medarbetare från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland som alla sitter samlade på vårt kontor i Stockholms innerstad.
Nordax IT är ca 25 personer och har ett totalansvar för allt från servrar och pc’s till integration med banksystem och webklienter för kunder och tredje part. Alla på IT sitter bredvid varandra i lokaler centralt i Stockholm så ska du kontakta någon är det nästa skrivbord, inte på andra sidan jorden. Det är en platt organisation där alla bidrar till resultatet. Det är tillräckligt stort för att kunna göra avancerad utveckling och samtidigt tillräckligt litet för att alla ska känna varandra.

Om rollen:
Du som testledarepå Nordax leder en liten grupp med testare och organiserar samtliga steg i våra agila testprocesser. Du planerar teststrategier/metoder och angreppssätt, övervakar och kontrollerar testexekvering i vårt testverktyg Jira. Du ansvarar för testmiljöer och deltar i företagets IT-releaser. Du skriver testfall, bygger testsviter, hantera testdata och driver arbetet med automatiserade tester samt att du är med och testar aktivt och ingår i scrum team.
Du samarbetar dagligen med våra duktiga utvecklare och organiserar testärenden löpande. Du arbetar nära verksamheten, organiserar deras acceptanstester och deltar i deras kravarbete samt säkerställer att kraven blir testbara. 

Arbetet inkluderar test av allt från interna gränssnitt mot banksystem till externa kunder via webb och partners som kopplar upp sig via API’er. Du dokumenterar och rapporterar löpande teststatus till produktägare, projektledare och ledning.

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom test och minst tre års dokumenterad erfarenhet som motsvarar kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du ska gärna ha erfarenhet från att leda en mindre grupp och prestigelöst vilja dela med dig av dina tidigare kunskaper.

Som person är du strukturerad, initiativtagande, mål- och resultatorienterad. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar och trivs i en agil miljö. Du är dynamisk och samtidigt socialt trygg. Som person är du en naturlig ledare och eftersom vi har som ambition att höja kunskapsnivån är det bra om du är pedagogisk och tycker det är kul att lära ut din kunskap till andra.

Vi erbjuder utmanande arbete och delaktighet i vår digitaliseringsresa. Du kommer att arbeta i en mycket dynamisk miljö med en ambitiös IT-agenda i en internationell miljö. Vi har högt i tak, korta beslutsvägar och en företagskultur som präglas av nytänkande och framåtanda. Tempot är stundtals högt och vi ställer höga krav på våra medarbetare samtidigt som vi är lyhörda för våra medarbetares behov och värnar starkt om vår arbetsmiljö. På Nordax har du möjlighet att göra skillnad och få gehör för dina genomtänkta idéer. Genom bred kompetens och stort personligt ansvar hos våra medarbetare har en företagskultur vuxit fram som bygger på delaktighet och beslutskraft.

Intresserad av att veta mer eller av att ansöka till tjänsten?
Tycker du att tjänsten låter intressant och att den skulle passa dig? Då vill vi mer än gärna ha din ansökan! Tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt och intervjuer sker löpande.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Söderlund på maria.soderlund@sigma.se alternativt 070-210 27 05.
Vi ser fram emot din ansökan!

Connect

Follow us in social media