Sigma IT Consulting VÄST

CTO med ansvar för teknik, forskning och utveckling till AstaZero

Sverige - Göteborg

Asta Zero har sedan 4 år tillbaka drivit och utvecklat teknik i världsklass i en organisation som kännetecknas av högsta servicenivå, effektivitet och professionalism. Just nu söker vi en CTO som med strategisk ansats kommer att leda den fortsatt starka teknikutvecklingen på bolaget.

Med ditt bidrag kommer du möjliggöra AstaZeros fortsatta tillväxt inom aktiv trafiksäkerhet och självkörande fordon. Med dina insatser kommer du bidra aktivt till omställningen av transportsystemet till ett som är hållbart och säkert. På det sättet kommer du att konkret bidra till en bättre framtid för våra barn. När du lyckas på jobbet så bidrar du faktiskt till en bättre framtid för mänskligheten!

Som CTO på AstaZero kommer du att vara ytterst ansvarig för teknikutvecklingen i bolaget. Du kommer att ansvara för att ta fram och hålla planerna för den strategiska affärs- kapacitets- och kapabilitetsutvecklingen. Allt givetvis i världsklass – den röda tråden inom AstaZero. Du hittar nya tekniktrender i samhället och förstår hur de behöver svaras upp mot de tekniska kraven, vilka kundbehov som uppstår och vilka affärsmöjligheter de kan ge. En viktig uppgift för dig kommer att vara att synkronisera forsknings- och utvecklingsplaner mellan AstaZeros ägare RISE och Chalmers, men även med deras industriella partners och kunder.

Detta är en strategisk position där affärsnytta och forskning samsas i en perfekt harmoni. Som CTO kommer du att ha en central roll för företagets fortsatta tillväxt. Genom att ständigt bevaka och utnyttja de rådande tekniktrenderna i samhället sätter du tekniken i fokus och skapar grunden för framtidens lösningar.  

Vi söker dig som har en relevant teknisk utbildning på akademisk nivå, gärna teknisk doktor eller civilingenjör, med erfarenhet av forskning och/eller utveckling, antingen inom akademien, den industriella världen eller från båda. Du har sedan tidigare erfarenhet av liknande uppdrag från en miljö som ligger i teknologisk framkant där du har lyckats skapa framgång och fina resultat.

För att lyckas i rollen måste du ha ett brinnande teknikintresse och en djup analytisk förmåga att dra rätt slutsatser. Det är en självklarhet för dig att följa med i, direkt eller indirekt, berörda teknik- och forskningsområden. Du drivs av att använda tekniken på innovativa sätt för att skapa nytta för dig själv och andra. Du är naturligt initiativtagande och genuint nyfiken på nya möjligheter.

Som person är du prestigelös, drivande och social. Du är duktig på att kommunicera och förklara för att på det sättet att sprida kunskap och förståelse hos allt från professorer till lekmän. Du har en hög mental flexibilitet och en leveransprecision utöver det vanliga. Du är en entusiasmerande person som har goda ledaregenskaper och förmågan att motivera och inspirera dina medarbetare samt att få saker att hända.

Du behärskar Svenska och Engelska i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

AstaZero har verksamhet både på Lindholmen i Göteborg och på testområdet nära Sandhult. Placeringen är i Göteborg men mycket tid tillbringas även på provbanan.  

Kontaktperson
Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Recruit. Registrera din ansökan via www.sigmaitc.se. Vid frågor kontakta Susanne Hjälmered på susanne.hjalmered@sigma.se, 070-389 70 07.

AstaZero är en högteknologisk testanläggning för utveckling av aktiv trafiksäkerhet och självkörande fordon. Anläggningen bygger på samverkan mellan akademi, näringsliv och myndigheter och ska fungera som en öppen, internationell plattform för alla berörda parter såsom fordonstillverkare, underleverantörer, myndigheter, vägagenter, universitet och tekniska institut och högskolor. AstaZero är en anläggning i världsklass och erbjuder en rad tjänster med ett kundgränssnitt som kännetecknas av högsta servicenivå, effektivitet och professionalism. Namnet AstaZero anspelar på bolagets koppling till nollvisionen i trafiken; en vision som utvecklingen av aktiv säkerhet och självkörande fordon kan hjälpa till att möjliggöra i framtiden. AstaZero ägs av RISE och Chalmers.

Connect

Follow us in social media