Underhållssystem

som skapar störst värde i underhållsprocessen

Sigma IT Consulting är Nordens största oberoende konsult inom underhållssystem med över 20-års erfarenhet av framför allt anläggningstung industri. Vår mission är tydlig – skapa störst värde i underhållsprocessen!

Vi arbetar med standardsystem som IBM Maximo och API PRO och kombinerar dessa med egna lösningar och spetskompetens inom IT och underhåll.

Våra lösningar spänner från färdiga mindre system för en handfull användare till anpassade lösningar för 1000-tals användare världen över. Och alltid med samma resultat – ett optimalt underhållssystem som skapar störst värde baserat på ditt företags förutsättningar under systemets hela livscykel!

Men vi har också en tydlig vision – att framtidens underhåll baseras på rätt åtgärd och som utförs vid precis rätt tillfälle baserat på den information som samlas in från uppkopplade smarta sensorer (Internet of Things) och prediktiv analys – ett område där Sigma är med och leder den tekniska utvecklingen i världen med kompletta lösningar framme redan idag!

uh-1_new
Fig. Enligt flera ledande undersökningar kan underhållskostnaden kraftigt reduceras med hjälp av ett prediktivt underhåll.

 

Klicka på bilden för att förstora.

uh-2_new

Fig. Med Sigmas lösning för Internet of Things och prediktivt underhåll kan kunden styra det före­byggande underhållet utifrån hur maskin­erna förväntas fungera i morgon och inte bara efter en viss periodicitet eller ett visst tillstånd just nu. Och en första tillämpning har ni uppe på ett par veckor!

 

Så här säger en av våra kunder. ”Vi har återkommande störningar på en transportör, när ett par kritiska rullager havererar stannar produktionen. I stället för en dyr ombyggnad utvärderar vi nu en vibrations­övervakning kopplad till Sensation där en analys predikterar ett förestående haveri och skickar automatiskt en servicebegäran till vårt underhållssystem Maximo. Därmed kan vi byta rullagren planerat och undvika kostsamma oplanerade stopp.”
– Peter Calen, Pågen AB

 

Läs mer om våra tjänster och referenser på assetbysigma.se

Connect

Follow us in social media