Kristianstads kommun digitaliserar verksamheten med hjälp av Sigma

Sigma har utvecklat Kristianstads kommuns nya webbplats. Den är kommunens i särklass största kanal med i snitt 5000 besökare varje dag. Den nya webbplatsen ska erbjuda information och tjänster på ett modernt, lättillgängligt, användarvänligt och tilltalande sätt.

– Det har varit intressant att arbeta med Kristianstads nya webbplats. Vi har samarbetat i flera år och även utvecklat kommunens intranät. Det är alltid särskilt givande och roligt med längre affärsrelationer, särskilt när vi får använda våra specialistkunskaper inom IT för att förbättra för verksamheten, säger Martin Tiinus som är partneransvarig för Episerver på Sigma.

Webbplats är byggd på plattformen Episerver som är ett svenskt webbpubliceringssystem. Det är en modern plattform som gör det enklare för kommunens drygt 80 000 invånare att kunna lösa många av sina ärenden på egen hand. Omkring hälften av webbplatsens besökare använder en mobil enhet, som surfplatta eller mobiltelefon, och den nya sidan anpassar sig automatiskt till den enhet som används.

Digitala möjligheter

Den nya webbplatsen innehåller även flera nya e-tjänster; som boendeparkering, medborgarförslag och olika tjänster som underlättar för företagare.

– Vi satsar på att ligga i framkant när det gäller att använda digitala möjligheter för att utveckla den kommunala servicen, verksamheterna och demokratin. Att ha en bra sökfunktion var t ex en viktig funktion och vi är verkligen nöjda med den, säger kommunens webbstrateg Anders Sandin.

Kristianstads tidigare webbplats var från 2008 och levde inte upp till de moderna krav och möjligheter som finns idag. Därför har den nya webbplatsen utvecklats helt från grunden.

Fakta

Webbadress: http://www.kristianstad.se

Antal besökare: 5000 per dag

Plattform: Episerver

För mer information kontakta:

Martin Tiinus, partneransvarig för Episerver på Sigma
martin.tiinus@sigma.se
+46 703 79 09 68

Anders Sandin, webbstrateg på Kristianstad kommun
anders.sandin@kristianstad.se
Telefon: 044-135621 | Mobil: 0733-13 56 21

Connect

Follow us in social media